Zoekmachine optimalisatie

Je wil beter vindbaar worden via Google, maar hoe pak je dit nou aan? Webmasterdienst helpt je stap voor stap met zoekmachine optimalisatie.

Meer zichtbaarheid in Google zoekresultaten

Voor alle soorten websites

Onze zoekmachine optimalisatie is geschikt voor alle soorten websites en webshops.

Google vriendelijke optimalisatie

Google vriendelijke optimalisatie voorkomt dat je wordt uitgesloten van de index.

Verbeterde prestaties

Betere posities in Google dragen bij aan meer (potentiële) klanten en bezoekers.

Zoekmachine optimalisatie door Webmasterdienst

Iedereen wil graag op de eerste plaats in Google staan. De reden is duidelijk, de eerste en hoogste positie staat voor veel exposure en grote kans op nieuwe klanten en bezoekers. Het is niet onrealistisch om te stellen dat de omzet hierdoor behoorlijk kan toenemen. Echter, helaas is deze plek niet voor iedereen weggelegd. Dit kan te maken hebben met de algehele aanpak om op deze plek te belanden, maar is ook afhankelijk van het budget.

Wat is belangrijker, #1 of omzet?

Even terug naar de basis. Wat maakt positie 1 zo belangrijk? Juist, de kans op meer omzet. Stel dat je deze plek wil bereiken met de term ‘autoverzekering’, hoe realistisch is dit? Voor de kleinere budgetten is dit onhaalbaar. Met deze term wordt zoveel geld verdiend, dat concerns er heel veel voor over hebben om deze plek ook maar te kunnen benaderen. De concurrentie bepaalt dus voor een deel hoeveel je moet investeren om een beetje mee te mogen doen. De vraag is, moeten we zoveel waarde hechten aan deze positie of moeten we ons richten op het hoofddoel, namelijk meer omzet? Als we er zo naar kijken, dan ligt het antwoord voor de hand, namelijk meer omzet.

In de diepte of in de breedte?

Soms is de hoogste positie met de beste zoekterm mogelijk, maar meestal niet. Als alternatief richten we onze zoekmachine optimalisatie daarom op zoektermen waar behoorlijk mee gezocht wordt in Google, maar waar de concurrentie wat afneemt. Ook de eerste positie laten we hierbij varen. Feitelijk werken we dus meer in de breedte. Dat wil zeggen dat we met meer lagere posities en verschillende zoektermen toch meer bezoekers naar de website kunnen trekken. Op deze wijze wordt het met een kleiner budget dus mogelijk om toch meer bezoekers te krijgen en het einddoel, meer omzet, wellicht te kunnen behalen.

Zoekmachine optimalisatie in 4 heldere stappen

We hebben onze zoekmachine optimalisatie aanpak voor je op een rijtje gezet. Heb je enkele stappen al uitgevoerd, dan kun je deze natuurlijk overslaan. Om de slagingskans te vergroten controleren wij graag of je niets over het hoofd hebt gezien.

Inzetbaar voor alle typen websites en webshops

Draagt bij aan verbeterde posities in Google

Op maat gemaakt voor jouw specifieke situatie of wensen

Stap 1: Je website technisch op orde

Om te voorkomen dat Google ‘struikelt’ over technische tekortkomingen of fouten dient de website of webshop te worden gecontroleerd en eventueel te worden aangepast. Het kan per website verschillen hoeveel werk dit met zich meebrengt. Wij kunnen je voorzien van een prijsinschatting vooraf.

Indien je een nieuwe website via Webmasterdienst hebt laten bouwen, dan zijn de technieken reeds op orde.

Stap 2: Waar zoeken je klanten naar?

Met een zoektermen onderzoek wordt uitgezocht waar je klanten op zoeken in Google. Om je kansen te vergroten wegen wij de zoektermen af op haalbaarheid. Met andere woorden, welke zoektermen maken kans op een hoge positie en zijn een investering waard.

Stap 3: Inhoud schrijven

De zoektermen die uit het stap 2 naar voren zijn gekomen dienen te worden verwerkt in pagina’s. De teksten in deze pagina’s worden afgestemd op een aantal woorden en kunnen worden geschreven door jezelf of door een tekstschrijver. Wij geven je advies en helpen je hiermee op weg.

Stap 4: Linkbuilding

Websites worden door Google allemaal gewaardeerd op kwaliteit, betrouwbaarheid en andere punten. Wij plaatsen links op websites met een hoge waardering van Google en maken een mix van verschillende plaatsen en soort websites. Google merkt op haar beurt op dat deze betrouwbare websites jou ‘noemen’ in de positieve zin en zal jouw website hierdoor ook hoger waarderen met de tijd. Deze waardering is uitermate belangrijk om je zoektermen en pagina’s hoger te kunnen positioneren in de zoekresultaten.

Offerte aanvragen

Om je goed verder te kunnen helpen willen we graag weten wat je doelstellingen zijn en zouden we een blik willen werpen op je website. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en vermeld je website adres en telefoonnummer, zodat we je snel verder kunnen helpen.

Direct advies of een offerte aanvragen

Vraag direct advies of een offerte aan. Indien je wilt worden teruggebeld, noem dan ook je telefoonnummer.

Bel of WhatsApp

+31 (0) 6 41111964


    Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring.